Mihin niitä sähkösuunnitelmia tarvitaan?

Kodin ja toimitilojen sähkösuunnittelu tarkoittaa tilojen ohjauksien, toiminnallisuuden ja sähköturvallisuuden suunnittelua. Kiinteistön sähköasennuksia harkittaessa kannattaa heti alussa harkita sähkösuunnittelijan hyödyntämistä. Suunnittelijan tehtäviin kuuluu asiakkaan ideoiden kuunteleminen, mutta myös tiedon, velvollisuuksien ja käyttö mahdollisuuksien tiedottaminen. Jos kiinteistösi sähköasennuksista tulee mieleesi “Jotain sähköjähän sinne olisi asennettava.”, niin sähkösuunnittelija kirkastaa ajatuksesi mitä sähköjä tulisi asentaa ja miksi. Se voi auttaa sinua ja asentajaa säästämään aikaa, rahaa ja hermoja sekä varmistaa, että lopputulos on toivotun mukainen.

 • Suunnitelmat nopeuttavat asennustöitä, sillä asennukset on helpompi totuttaa suunnitelmasta ja seurata työn edistymistä.
 • Samalla minimoidaan asennusvirheiden mahdollisuudet.
 • Suunnitelmasta voidaan laskea sähkötarvikkeiden kustannukset ja ne voidaan hankkia työmaalle jo ennalta.
 • Sähkölaitteiston dokumentit ovat sähkölaitteiston haltijan, eli pientaloissa kiinteistön omistajan vastuulla.
 • Huomioithan, että myös korjaus, muutos ja laajennustöissä, tulee sähköasennuksiin liittyvät dokumentit päivittää ajan tasalle.

Sähkösuunnittelu -palvelun sisältö

Tarveselvitys, jossa kartoitetaan olemassa olevat tilat ja sähkölaitteiston tavoitteet yhdessä tilaajan kanssa, tehdään heti suunnittelun alussa. Kuuntelemme ja annamme vinkkejä mahdollisista toteutustavoista sekä uusimpien teknologioiden käyttömahdollisuuksista.

Toteutussuunnitelma, joka toimii muun muassa sähkölaitteiston asennusohjeena, tarvikeluettelona ja asentajien muistilistana, tehdään tarveselvityksen pohjalta. Se nopeuttaa asennusta, selkeyttää asennustarvikkeiden hankintaa ja vähentää asennusvirheiden mahdollisuutta. Lisäksi toteutussuunnitelmaa voidaan käyttää esimerkiksi tarjouspohjana sähköasennuksia kilpailuttaessa, jolloin saat mahdollisimman kilpailukykyiset tarjoukset projektin todellisista kustannuksista.

Loppupiirustukset tehdään asennusten valmistuttua. Niihin päivitetään sähkölaitteisto vastaamaan toteutusta ja niistä siivotaan rakennuksen aikaiset kommentit pois. Loppupiirustukset ovat virallisia asiakirjoja ja ne tulee pitää ajan tasalla kiinteistön sähkölaitteistosta. Loppupiirustukset ovat sähkölaitteiston haltijan, eli pientaloissa kiinteistön omistajan vastuulla.

Kun harkitset sähkösuunnittelun hankkimista kohteeseesi, niin kannattaa pitää mielessä, että yleensä halvimpiin suunnitelmiin sisältyy ainoastaan loppupiirustukset. Sähköjärjestelmällä on iso merkitys kiinteistön toiminnallisuuteen ja sen laatuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tarveselvityksessä selvitetään millaisia sähkölaitteita, ohjauksia, automaatiota, valaistuksia sekä tiedonsiirto- sekä tv ja av-järjestelmiä tilaajan tai loppukäyttäjän tarpeet ja toiveet vaativat.

Myös lainsäädäntö ja standardit velvoittavat tilaajaa ja rakennuttajaa joissakin sähköjärjestelmää koskevissa asioissa. Nämä asiat ovat hyvä selvittää ammattilaisen kanssa, jotta järjestelmästä saadaan turvallinen, tarkoituksenmukainen ja vältytään yllättäviltä kustannuksilta hankkeen toteutusvaiheessa.

Sähkösuunnittelu perushinnasto

Palvelun hinnoittelun on tarkoitus auttaa sinua hahmottamaan, minkälaisista summista sähkösuunnittelu -palvelussa on kyse. Lopulliset sopimukset tehdään vasta tarveselvityksen yhteydessä tai sen jälkeen. Hinnasto muodostuu kohteen koon mukaan.

Suunnittelutoimisto Valo - Pyydä tarjousta

1 Comment. Leave new

 • Tarjouspyyntö:
  – omakotitalon 73m2
  – rannan tynnyrisaunan/pukeutumishuoneen 12m2+4m2=16m2
  – autotalli-autokatos-varasto 60m2
  – pihavalaistussuunnitelman laatimisesta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu