Mitä on valaistussuunnittelu?

Uusi LED-teknologia on mutkistanut valaisinten valintaa ja sijoittelua valtavasti. Sen takia valaisinten valitseminen voi olla työlästä, aikaa vievää tai jopa turhauttavaa. Yhdestä ulkoisesti saman näköisestä valaisimesta voi löytyä monia eri malleja, joissa värilämpötilat, himmennettävyys ja optiikat vaihtelevat. Myös valaisimien hinta vaihtelee paljon näistä ominaisuuksista riippuen. Lisäksi koteihin halutaan enenevissä määrin epäsuoraa valoa ja LED-valonauhojen toteutus on ihan oma lukunsa valaistuksessa. Juuri näissä asioissa valaistussuunnittelu voi auttaa sinua.

Kodin valaistuksessa on yleensä monenlaisia elementtejä. Joskus halutaan hyvä yleisvalaistus, jotta tiloissa näkee touhuta, mutta toisaalta, välillä halutaan rentoutua sohvalle. Näissä asioissa sinä olet kotisi asiantuntija. Sinä tiedät parhaiten mitä haluat kotonasi tehdä ja millaista tunnelmaa haluat kodillasi välittää. Valaistussuunnittelussa olennaisinta on kuunnella asiakasta, auttaa sijoittamaan ja valitsemaan tarkoituksen mukaiset valaisimet sekä suunnitella valaistuksen ohjaus niin, että lopputulos vastaa tavoiteltua.

Vaikka valaisimet asennetaan ihan projektin lopussa, valaistus tulisi suunnitella jo ennen sähkösuunnittelua, heti projektin alussa. Otathan siis ajoissa yhteyttä, kun aloittelet tai suunnittelet rakentamista tai remonttia.

Valaistusuunnittelu -palvelupaketit

Jotta valaistus saadaan vastaamaan suunnitelmia, valaistussuunnittelu pakettimme sisältävät myös valaisimet. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että valaistukseen ja sen suunnitteluun on budjetti jo heti projektin alkuvaiheessa. Palvelun hinnoittelun onkin tarkoitus auttaa sinua hahmottamaan, minkälaisista summista puhutaan rakennuksen valaisin hankinnoissa.

Valaistussuunnittelu pakettien sisältö:

 • sisä- ja ulkovalaisimet kohteeseesi,
 • valaisin pisteiden sijoittelun, joka voidaan toteuttaa myös yhteistyössä sisustussuunnittelijan kanssa,
 • 3D-visualisoinnin kohteen valaistuksesta,
 • valaisinten asennukseen liittyvät ohjeet ja suunnitelmat, sekä
 • valaistuksen ohjauksen suunnittelun (automaatio ja DALI-ohjaukset erillisellä tarjouksella).

Valaistussuunnittelu -palvelutasot ja hinnasto

 • Valo Basic tason valaistuksessa, lähdetään suunnittelemaan laadukasta kodin yleisvalaistusta ulos ja sisälle. Laadukkaassa valaistuksessa valoa on riittävästi ja tasaisesti siellä missä sitä tarvitaan, eivätkä valaisimet häikäise tai muutoin häiritse elämistä. Visuaalista ilmettä luodaan pääasiassa valaisinten sopivilla valaisimilla, niiden sijoittelulla ja värilämpötilalla.
 • Valo Plus tason valaistuksessa valopisteiden määrää pystytään lisäämään, niin sisä- kuin ulkovalaistuksessakin. Tällöin voidaan luoda myös tunnelma valaistusta epäsuoralla valolla ja erilaisiin hetkiin soveltuvia valaistus tilanteita.
 • Valo Premium tason valaistuksessa myös yleisvalaistusta voidaan luoda laadukkaammin esimerkiksi epäsuoralla valolla tai paremmalla optiikalla. Lisäksi valaistuksessa voidaan käyttää laadukkaampia valaisimia.

Hinnasto muodostuu kohteen koon mukaan. Koko

 • S kattaa alle 100 m2 kohteet,
 • M kattaa kohteet joiden pinta-ala on 100 – 149 m2 ja
 • L kattaa kohteet 150 – 200 m2. Hinnat muodostavat budjetin suunnittelutyölle ja niistä voidaan poiketa suunnittelun edetessä, molemmin puoleisella sopimuksella.

Jos kohteesi on toimitilaa tai haluat esimerkiksi käyttää omia valaisimiasi suunnittelussa, niin jätä viesti joko chattiin, lomakkeella tai vaikka suoraan soittaen.

Suunnittelutoimisto Valo - Pyydä tarjousta

1 Comment. Leave new

 • Valo plus, tai valo premium, 500 neliötä ja kolme kerrosta, sekä pihavalaistus.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu